Skattevæsnet gransker læger

Sort økonomi og læger bliver genstand for øget opmærksomhed fra skattevæsnet, når selvangivelsen for 2003 skal tjekkes. Det fremgår af Ligningsrådets nye plan.

Fra juli i år går en særlig kontrolaktion i gang rettet mod medicinalindustriens sponsering af læger, og hvis det giver pote, vil kontrollen ifølge pressesekretær i Told & Skat René Andersen blive udbredt til hele landet.

- Den slags pilotprojekter er et forsøg på at afdække, hvad der sker inden for bestemte brancher. I stedet for at sparke alle mand af huse, er det en god ting med stikprøvekontrol først, for at se om der er et reelt problem, siger René Andersen.

I forvejen har skattevæsnet i et andet pilotprojekt kig på medicinalindustriens tilbud om uddannelse og eksotiske udlandsrejser til lægerne, og resultatet af det ventes at foreligge i Ligningsrådet inden sommerferien.

Ud over lægerne retter skattevæsnet det skarpe øje mod sort økonomi. Borgere med ingen eller meget lav indkomst og et uforholdsmæssigt højt forbrug kommer i søgelyset.

/ritzau/