Skattely indfører indkomstskat

Efter pres fra nabolandene og EU begynder den lille bjergnation Andorra at beskatte sine borgeres indkomster.

Den franske præsident Francois Hollande oplyser efter et møde med Andorras regeringsleder Antoni Marti Petit, at det lille fyrstendømme indfører indkomstskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACQUES DEMARTHON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Højt oppe i Pyrenæerne, klemt inde mellem Frankrig og Spanien, ligger det lille fyrstendømme Andorra. Ud over at være en populær destination for turister, fungerer landet med blot 80.000 indbyggere som et tilflugtssted for skatteplagede rigmænd og virksomheder hele Europa.

Men tiden som skattely kan være ved at nærme sig en afslutning for Andorra. Den franske præsident Francois Hollande oplyser ifølge BBC, at nabolandet nu vil indføre indkomstskat for første gang nogensinde.

I dag betaler hverken virksomheder eller privatpersoner skat af deres indtægter i Andorra, men efter pres fra nabolandene og EU, der er trætte af at miste skatteindtægter, bøjer premierminister Antoni Marti sig og vil i løbet af den kommende måned lancere et lovforslag om beskatning af indkomst.

Marti og Hollande mødtes i weekenden i Paris, og efter mødet oplyser den franske præsident, der også er med-fyrste af Andorra, at landet »gradvist vil opfylde internationale skatteregler«.

Presset på Andorra er et led i en ny strategi fra EU, der ønsker at fjerne skattely på europæisk jord. EUs finansministre vil ligeledes forsøge at lægge pres på Schweiz, Liechtenstein, Monaco og San Marino, blandt andet for at få landene til at dele hemmelige informationer om bankkonti.