Skat i Spanien

<b>Allan Ohms </b>(th) er advokat (H), informationschef og partner i Forum Advokater. Rådgiver for virksomheder, erhvervsledere og private. <br><b>Preben Bertelsen </b>(tv) Skatteekspert og rådgiver om skat, pension, moms og forsikring i rådgivningsfirmaet TimeTax A/S på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
? I foråret købte min kone og jeg en feriebolig i Spanien. Jeg har fundet frem til, at vi til det spanske skattevæsen årligt skal betale formueskat (0,2 procent af nettoformuen i Spanien - som normalt vil være boligens købspris minus eventuelle lån i Spanien til boligen) samt lejeværdiskat (en beregningsværdi på 1,1 % af skødeprisen/escrituraprisen, hvoraf der så skal svares 25 procent i skat).

Skal vi også til det danske skattevæsen betale ejendomsværdiskat af boligen? Vi opretholder fast bopæl i Danmark.

Med venlig hilsen

Christian

! Det danske skattesystem bygger på globalindkomstprincippet, som betyder, at man i Danmark skal betale skat af hele sin indkomst, uanset om den hidrører fra udlandet. Beskatningen i Danmark skal ske efter samme principper, som hvis der var tale om en feriebolig i Danmark.

Udnyttelsen af ferieboligen er derfor afgørende. Jeg går ud fra at ferieboligen kun benyttes privat og ikke til udlejning, så er der ikke fradrag for udgifter som ejendomsskatter, vedligeholdelse, forsikring med mere. Renteudgifter i forbindelse med finansieringen af ferieboligen kan som ved en feriebolig i Danmark fratrækkes.

Der skal betales ejendomsværdiskat med 1 procent af ejendommens handelsværdi - den kan eventuelt være lig med den kontante købesum, da den spanske vurdering ikke kan benyttes ved denne beregning. Anvendes ferieboligen - som i Deres tilfælde - udelukkende privat, skal der altså betales ejendomsværdiskat i Danmark, men man kan modregne eventuel formueskat betalt i Spanien.

Med venlig hilsen

Preben Bertelsen, Timetax