Skat i offensiv kamp mod tøjsvindel

Tøjsvindel. Skat trækker et jysk tøjfirma i landsretten. Sagen skal forhindre svindel med tøjkvoter. Virksomheden føler sig misbrugt som prøveklud.

Skat vil ikke acceptere en kendelse fra Landsskatteretten og trækker i stedet en jysk tøjimportør i landsretten.

Det skriver nyhedsportalen epn.dk.

Baggrunden er, at Skat mener, at det bliver for nemt at svindle, hvis ikke myndighederne får lov til at kræve en såkaldt »uomstødelig« dokumentation for de tøjkvoter, tekstilbranchen betaler for at få tøj importeret fra Asien.

Den konkrete sag handler ifølge epn.dk om de tøjkvoter, de danske tøjfirmaer skal betale, når de skal have det tøj hjem, som de får produceret i Asien.

Kvoterne betales typisk via de virksomheder, de køber tøjet af. Hvis udgiften til kvoter godkendes, kan beløbet trækkes fra. Det jyske tøjfirma har fremlagt dokumentation i form af fakturaer, hvor det fremgår, hvor meget det har betalt. Men Skat vil ikke anerkende fakturaerne som tilstrækkelig dokumentation og dermed heller ikke fradraget.

Landsskatteretten gav firmaet medhold i en afgørelse fra april.

- Hvis kendelsen får lov at stå, kan det blive nemmere at svindle. Og der er et betydeligt svigspotentiale i hele toldværdi-området, siger specialkonsulent Aage Nielsen fra hovedcentret i Skat til epn.dk.

Ifølge Skat findes der eksempler på, at der udstedes falske fakturaer for kvoter der aldrig er blevet betalt og det den form for svindel, som skattemyndighederne vil til livs.

Advokat Henrik Hedetoft, som fører sagen for det jyske firma, er harm over sagen.

- Jeg har ikke kendskab til, at den form for svindel foregår, og i dette tilfælde mistænkeliggør de min klient. Vi bliver en prøveklud for resten af branchen, siger Anders Hedetoft til epn.dk. Firmaet har en omsætning på omkring en kvart mia. kr., og sagen handler om et beløb på omkring 200.000 kr., som dermed næppe er nogen trussel mod økonomien. Men den er principiel.

Kilde: EPN