Skarp kritik af forsøg på dispensation til sovebusser

Skarp kritik af trafikministerens forsøg på at skaffe dispensation til danske sovebusser. Pårørende til ofre for dødsulykken i Tyskland føler sig til grin.

Skarp kritik af forsøg på dispensation til sovebusser - 1
Det er ulykker som denne i juli i Tyskland, der fører til tysk forbud mod sovebusser uden seler. Trafikministeren, der vil søge dispensation for forbuddet, møder skarp kritik fra pårørende. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Trafikminister Flemming Hansen (K) møder skarp kritik for sit forsøg på at skaffe danske sovebusser dispensation til at trille gennem Tyskland - med eller uden sikkerhedsseler.

Fra begge politiske fløje i Folketinget kritiseres ministeren for ukritisk at gå busbranchens ærinde på bekostning af passagerernes sikkerhed. Såvel SF som Dansk Folkeparti er utilfredse med ministerens håndtering af sagen, og de pårørende til ofrene for dødsulykken i Tyskland i juli føler direkte, at Flemming Hansen gør grin med dem.

De pårørende havde så sent som fredag i sidste uge foretræde for Folketingets Trafikudvalg, hvor de opfordrede politikerne til at stramme kravene for kørsel med sovebusser.