Skandia steg på gode salgstal

Skandia og Eniro anførte efter positive udmeldinger et stigende svensk aktiemarked, hvor også tele- og teknologirelaterede aktier oplevede kursmæssig fremgang.

Det svenske aktiemarked fulgte tirsdag en positiv tendens på de europæiske markeder, da OMX-indekset steg 1,1 pct., mens det bredere SAX-indeks gik 0,9 pct. frem. Som følge af fremgang til det teknologitunge Nasdaq-indeks både mandag og tirsdag var det især tele- og teknologirelaterede aktier som Ericsson (+ 2,6 pct.) og Tele2 (+ 5,8 pct.), der oplevede markante stigninger.

De to største stigninger blandt OMX-indeksets 30 medlemmer var dog afledt af selskabsspecifikke nyheder.

Forsikringsselskabet Skandia Forsäkring gik 7,5 pct. frem efter offentliggørelsen af selskabets salgstal fra april, der på trods af en tilbagegang på 7,8 pct. i forhold til samme måned sidste år var bedre end ventet. Skandia har introduceret en række nye produkter, der skal modvirke nedgangen i salget på især det amerikanske marked, der er Skandias største.

Kort før lukketid markerede forlagsselskabet Eniro sig med sit regnskab for første kvartal, der viste et driftsresultat før afskrivninger på 215 mio. sv. kr. Sidste år nåede selskabet op på 228 mio. sv. kr., men alligevel var gårsdagens regnskab bedre end ventet, hvilket resulterede i, at aktien endte 7,1 pct. oppe efter at have ligget til et plus på ca. 2,5 pct. det meste af dagen.