Skandaleramt græsk eks-minister risikerer tiltale for forræderi

Den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis har fortalt, at han ledede et hold, som hackede sig ind i skattesystemet. Nu kan han blive tiltalt for forræderi.

Foto: Alkis Konstantinidis. Den tidligere græske finansminster, Yanis Varoufakis
Læs mere
Fold sammen

Grækenlands tidligere finansminister Yanis Varoufakis risikerer at blive slæbt i retten, efter han har fortalt, at han planlagde at hacke de græske skattemyndigheder i tilfælde af, at Grækenland skulle forlade Euroen.

Mandag indrømmede Varoufakis over for et internationalt netværk af investorer, at han havde nedsat et hold, som som skulle undersøge muligheden for at bryde ind i skattebetalernes konti og oprette et parallet skattesystem.

Den historie har medført, at Varoufakis nu bliver sagsøgt fra flere sider. Første søgsmål kom fra en græsk borgmester, som beskyldte den tidligere finansminister for at »bringe Grækenland i fare for udenlandske represalier.« Siden har en advokat anklaget Varoufakis for forræderi.

Ifølge den græske avis Kathimerini er et tredje søgsmål på vej i de kommende dage.

Det er dog stadig langt fra sikkert, at vi snart kommer til at se Varoufakis siddende i et retslokale. Anklagerne retter sig mod Varoufakis' tid som finansminister, hvilket betyder, at parlamentet først godkende en eventuel tiltale. Da Varoufakis' eget parti Syriza sidder på regeringsmagten, er det usandsynligt, at de ønsker en retssag mod den tidligere minister.

Yanis Varoufakis trak sig fra posten som finansminister i starten af juli.

 

 

 

 

 

 

I mandags bekræftede Yanis Varoufakis, at han sammen med en ven har hacket sig ind hos de græske skattemyndigheder for at forberede et parallelt skattesystem i tilfælde af, at Grækenland skulle forlade Euroen.

Samtidig erkendte han, at han under sine fem måneder som finansminister i Tsipras' regering havde nedsat et hold, som skulle