Skandalemilliardærs storbank får junk-status

En af af Sydamerikas største investeringsbanker BTG Pactual har af kreditvurderingbureauet Moody's fået junk-status. Det sker efter, at bankens daværende topchef, André Esteves, blev arresteret i sidste uge.

Højt at flyve dybt at falde. Milliardæren André Esteves er gået fra toppen til bunden på en uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: NACHO DOCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den brasilianske storbank BTG Pactual er i alvorlige problemer. I sidste uge forlod topchef, André Esteves, sin post i investeringsbanken, efter at, brasilianeren sidste uge blev anholdt for at have forsøgt at købe sig til tavshed i en sag, der har forbindelse til den gigantiske korruptionsskandale i det statsejede olieselskab Petrobras.

Nu har kreditvurderingbureauet Moody's Investors Service givet BTG Pactual junk-status. Moody's har vurderet, at investeringsbanken ikke har aktiver nok til at holde butikken kørend, og dermed frarådes investeringer i banken.

Moody's har vurderet BTG siden den 25. november, hvor André Esteves blev arresteret for, at han i forening med et fremtrædende medlem af det brasilianske regeringsparti skulle have forsøgt at betale en tidligere topchef i Petrobras for at undlade at nævne de to mænds rolle i den omfattende korruptionssag. Der synes at være en vis bund i anklagerne, da den brasilianske anklagemyndighed tidligere har offentliggjort en hemmelig lydoptagelse, der skulle dokumentere påstanden.

»Nedgraderingen af BTG Pactuals status sker, fordi banken har udfordringer med at holde butikken kørende, efter den seneste udvikling der involverer den tidligere topchef og bestyrelsesformand,« lyder det i en meddelelse fra Moody's.

André Esteves har været med til at gøre BTG Pactuals til Sydamerikas største investeringsbank, men arresteringen har altså fået bankmilliardæren til at slippe sine topposter i BTG Pactual, der ifølge Bloomberg i flere år har været den førende sælger af aktier i hele Latinamerika.