Skærpet kontrol med rengøring på slagterier

Rengøringen på de danske svineslagterier skal blive bedre, og Fødevaredirektoratet skærper nu sin kontrol. Derfor kan slagterierne vente endnu flere uanmeldte kontrolbesøg i løbet af kort tid.

Det fremgår af Fødevaredirektoratets endelige rapport om rengøringen efter en stor kontrolkampagne i sidste uge på slagterier landet over. I alt 17 slagterier fik uvarslet besøg om natten inden produktionsstart, og der blev fundet 89 fejl i rengøringen. I den endelige rapport er antallet reduceret til 71 fejl.

- Det er især nogle af de bagatelagtige forhold, vi har valgt at se bort fra. Konklusionen er dog fortsat den samme. Der er for mange fejl i rengøring og egenkontrol på svineslagterierne, og det skal der rettes op på, siger vicedirektør Henrik G. Jensen, Fødevaredirektoratet.

I 34 tilfælde blev der fundet fejl af betydning for fødevaresikkerheden, for eksempel rester af kød eller fedt på flader, der kommer i berøring med kød.

I 10 tilfælde var forholdene så grove, at der blev udstedt påbud. De gik til slagterier i Holstebro, Vojens og Skive. Hos sidstnævnte var der så meget at sætte fingeren på, at kontrollen udløste en bøde.

Ved fremtidige kontrolkampagner vil fødevaremyndighederne offentliggøre fotodokumentation sammen med kontrolresultaterne.

/ritzau/