Skader for millioner efter jysk haglvejr

Voldsomt haglvejr i Jylland natten til tirsdag giver travlhed hos forsikringsselskaber. Kæmpehagl efterlod skader for millioner hos bilejere og landmænd.

Natten til tirsdag faldt der hagl så store som dueæg flere steder i Jylland. De massive hagl efterlod mange skader hos landmænd, bil- og husejere, og det har givet travlhed hos forsikringsselskaberne tirsdag.

Forsikringsselskabet Alm. Brand har gjort de foreløbige skader op. Omkring 600 bilejere har anmeldt haglskader på deres køretøjer, mens 200 landmænd har konstateret fladt korn eller lignende spor efter de voldsomme haglbyger. Derudover har et mindre antal husejere fået skader på for eksempel havestuer og drivhuse.

Bilskaderne alene løber op i 8-10 millioner kroner, mens landmændenes skader ikke kan gøres endeligt op før høsten - eller det der er tilbage af den - er i hus. Husejernes skader løber formentligt også op i et par millioner, vurderer skadesdirektør i Alm. Brand, Brian Whal. Haglbyer af den kaliber, der ramte Jylland, er et særsyn i den danske sommer.

- Det er mere normalt syd for alperne i for eksempel Italien, men det er ret usædvanligt i Danmark, siger Brian Whal.

/ritzau/