Sjælsø-brødre lever på bankernes nåde

Enorme kursskred i Sjælsø-aktien har udhulet værdierne, og kun aktionærernes og finansieringskildernes velvilje holder i dag hånden over SG Nord.

Læs mere
Fold sammen
Store dele af egenkapitalen er væk i det engang særdeles velpolstrede SG Nord Holding, der for 50 procents vedkommende ejes af stifterne og hovedaktionærerne i Sjælsø Gruppen, brødrene Torben og Ib Henrik Rønje.

Det skriver dagbladet Børsen fredag.

Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport, hvor egenkapitalen er skrumpet til 180 mio. kr. mod 603 mio. kr. sidste år. I 2008 er resultatet nedskrevet med 475 mio. kr., mens der i 2007 blev nedskrevet med 545 mio. kr. Begge beløb relaterer sig til aktiebeholdningen i Sjælsø Gruppen.

Ledelsen betegner resultatet som utilfredsstillende, og SG Nords manøvredygtighed er i dag reelt lagt i hænderne på tre banker: De to tyske HSH Nord Bank, Aareal Bank og den reelt nationaliserede islandske bank Straumur.

Der lægges op til en betydelig kapitaltilførelse som en nødvendighed, for at selskabet kan køre videre. Det er ledelsen overbevist om falder på plads i løbet af en måned.

- Konkursmuligheden ligger ikke i situationen. Alle er med og har en fælles interesse i at bevare værdierne, siger SG Nord Holdings adm. direktør Torben Rønje til Børsen.

- mja