Sjællandsk køkkenproducent fortsætter fremgangen

Selv om der er nedgang i byggeriet og finansiel krise, vokser Vordingborg Køkkenet fortsat. »Vi tager markedsandele,« understreger adm. direktør Hjalmar Hansen.

Vordingborg Køkkenet fortsætter sin vækst om end i beskedent omfang. Men når virksomhedens omsætning er afhængig af salg af køkkener og badværelser til nybyggede boliger og udskiftninger i eksisterende boliger, og det samtidig i løbet af 2007 er blevet dyrere at låne penge i banken, kunne det jo godt ligne en tilbagegang for virksomheden.

Men det er ikke tilfældet, oplyser virksomhedens adm. direktør Hjalmar Hansen. Vordingborg Køkkenet har oplevet en omsætningsvækst på fem procent i løbet af 2007 til i alt 331 mio. kr.

Selv om toplinjen vokser hos Vordingborg Køkkenet, afspejler bundlinjen dog en dårligere indtjening. Siden 2005 er overskuddet faldet med ti mio. kr. - fra godt 30 mio. kr. til godt 20 mio. kr.

Tilfredse med resultatet»Markedet er ikke blevet lettere. Ingen tvivl om det. Men i stedet for at tale om nedgang har vi brugt mange ressourcer på at finde nye muligheder. Derfor har vi tilpasset os de nye vilkår og har taget markedsandele fra konkurrenterne. Alt i alt er vi tilfredse med vores resultater,« siger Hjalmar Hansen.

I august påbegyndte virksomheden en priskrig på køkkener med den såkaldte Vordingborg Køkkenet Plus-serie. Indkøbene sker gennem et internationalt samarbejde med Siemens, og produktionen af køkkener sker formentlig samme sted. Men direkte adspurgt kan Hjalmar Hansen ikke »huske« navnet på samarbejdspartneren.

Populær priskrig»Der er ingen tvivl om, at markedet har taget utrolig godt imod priskrigen på leverancer af hele køkkener til erhvervskunder. Vi leverer hele køkkenet inklusive montering og hvidevarer, og det betyder, at kunderne kun skal forholde sig til én pris, som i øvrigt er væsentligt lavere, og det oplever vi en fænomenal interesse for,« siger Hjalmar Hansen.

En af de tilpasninger, virksomheden har foretaget i løbet af 2007, er lukningen af en overtaget bordpladefabrik ved Skælskør. Produktionen er efterfølgende flyttet til fabrikken i Vordingborg, hvor produktionen nu er blevet samlet. Det har virksomheden sparet omkostninger ved.

Vordingborg Køkkenet har etableret en ny forretning i Køge og lukket en anden i Kolding, så virksomheden fortsat 20 udsalgssteder. Butikkerne er en årsag til, at virksomhedens omsætning vokser, da salget hovedsaligt sker fra disse butikker.

Virksomheden forventer at vokse i 2008, selv om markedet fortsat ikke udvikler sig. Men med Hjalmar Hansens ord handler det om at tage yderligere et par procent af markedet, og så vil det fortsat gå meget godt i Vordingborg. Han forventer minimum samme indtjening i år som i 2007. Det vil sige godt 20 mio. kr. før skat.