Sjællands hurtigst voksende vikarbureau

Vikarvækst. På godt syv år har den 33-årige Pia Larsen, der er uddannet sygeplejerske, opbygget en virksomhed indenfor vikarformidling, erhvervsrengøring, uddannelse af jobsøgende alt sammen målrettet sundheds- og plejesektoren. Virksomheden har vokseværk og er nu en af Sjællands hurtigst voksende vikarbureauer, der ansætter en ny administrativ medarbejder om måneden.

Med stadig flere ældre medborgere, og en sundheds- og plejesektor, der råber efter arbejdskraft, har ejerleder Pia Larsen, 33 år, Top Partners i Slagelse gjort vikarbureau, erhvervsrengøring, uddannelse og kompetenceløft af arbejdskraft sundheds- og plejesektoren til en guldrandet forretning. Hun har på bare syv år opbygget flere virksomheder, som alle har det til fælles, at få formidlet kompetent arbejdskraft til sygehuse, plejehjem og institutioner i kommuner og regioner.

Toppartners i Slagelse er et vikarbureau i sundheds- og plejesektoren, hvis kunder ville være ilde stedt uden vikarerne.

Der er kommet run på et af regionens hurtigst voksende vikarbureauer. At vikarbureauet har vokseværk ses allerede i det øjeblik, man træder ind ad døren i en villa. I stuen sidder otte ansatte og taler med kunder i headset.

Den 33-årige ejerleder Pia Larsen har selv klemt sig ind på førstesalen bord ved bord overfor økonomidirektøren Steen Vedsted Sørensen, der har en fortid som revisor hos Deloitte.

Nyt domicilPia Larsen er glad. Hun har lige lagt en huslejekontrakt til godkendelse hos firmaets advokat.

Ved årsskiftet er vikarbureauet, der ansætter en ny medarbejder om måneden, vokset helt ud af huset, hvor det hele startede fra ideen opstod i 1997, da Pia Larsen var nyuddannet sygeplejerske og frem til år 2000, hvor firmaet Top Partners blev stiftet af Pia Larsen og plejehjemsassistent Tammy Grell. Begge med fuldtidsjob, og når vagterne var overstået, gik de på som vikarer bagefter. I dag er Pia Larsen eneejer.

Lige siden Pia Larsen blev uddannet som sygeplejerske har hun brændt for sit fag. Men hun havde lyst til at prøve noget nyt uden for det offentlige system - så i stedet for at være ansat, leverer hun nu serviceydelser til flere af sine tidligere chefer.

- Dengang vi startede firmaet, var der ingen tvivl om, at udgangspunktet for os var sundheds- og plejesektorens fremtidige behov for mere fleksibel arbejdskraft. Hvis du er sygeplejerske på et hospital eller plejehjemsassistent på et plejehjem, er der sædvanligvis tale om treholdsskift, syv dage om ugen, 365 dage om året. Der er åbent altid, og der er altid brug for arbejdskraft.

-Men i nogle perioder af folks liv er det i orden med treholdsskift. I andre perioder er det måske bedst at arbejde halvtids. Mange af de vikarer, vi har hos os, er her fordi de har valgfrihed. Det kan vi give dem som vikarbureau. Ingen arbejder mere end den tid, de gerne vil,. siger ejerleder Pia Larsen, Top Partners.

De fem nøgleordFirmaet har fem nøgleord: Høj faglighed, tillid, tryghed, stabilitet og fleksibilitet. De termer er gældende og indført i hverdagen.

- Vi har skabt en virksomhed, hvor det er godt for kunderne at ringe til. Vores medarbejdere ved, hvad de taler om, fordi de har arbejdet i sundheds- og plejesektoren. Vi leverer en god service og vores vikarer møder aldrig uforberedt op på et job, og de møder til tiden. Det er på sin vis enkelt, men det er helt afgørende for, at kunderne har tillid til os, siger Pia Larsen.

Siden år 2000 har Top Partners fået opbygget en database med 1.600 vikarer.

Over halvdelen af dem er kommet på anbefaling fra eksisterende vikarer. Alle vikarer, som står i databasen, har været forbi villaen på Herluf Trollesvej i Slagelse eller afdelingen i Roskilde og fået en kop kaffe og en times ansættelsessamtale.

Med Pia Larsens ord ansætter hun ikke folk uden at kunne sætte ansigt på dem, og det handler om at vise det enkelte menneske respekt - ligesom vikarerne skal vise de mange ældre medborgere deres respekt, når de udfører deres job.

I dag formidler firmaet vikarer indenfor ni personalegrupper - alle faguddannet. Sygeplejersker, sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter, sygehjælpere, social- og sundhedshjælper, hjemmehjælpere, pædagoger og plejere til forskellige plejeformål - blandt andet demente.

Kunderne er psykiatriske afsnit, sygehuse, plejehjem og hjemmepleje og de 1600 vikarer dækker det meste af Region Sjælland. Det er institutioner og sygehuse i Roskilde, Næstved, Køge, Kalundborg, Frederikssund, Herlev, Ringsted og Vig - hele sjælland.

Økonomistyringen er en krumtap i firmaet i dag med udgangspunkt i C5 fra Microsoft Business Solutions, der er specialudviklet til de rutiner for booking af vikarer.

It-systemet kan se de ledige kompetencer blandt de 1600 vikarer, deres ønsker til arbejdstider og omvendt de behov kunden har får at besat en vagt. Når vikaren er booket, registreres det i økonomisystemet, der både kan skrive en lønseddel til vikaren og en faktura til kunden. Det foregår i dag automatisk.

Ligesom på vikarområdet, er de fleste af Top Partners ansatte i callcenteret kun ansat på anbefaling.

Dermed har Pia Larsen brugt meget få kroner til jobannoncer, og til rekruttering.

Hun er ikke i tvivl om, at hun er gået glip af forretning af den grund.

Omvendt så sidder hun i dag med en dybt loyal medarbejderskare, og netop efter sammenlægningen af kommuner og amter, har hun opnået ros fra kunderne, fordi Top Partners under vanskelige vilkår i det offentlige er i stand til at levere en god service.

- For syv år siden havde jeg ikke regnet med at sidde med det, jeg gør i dag. Selvfølgelig synes jeg, at vi havde en god ide, dengang vi grundlagde firmaet. Men i dag taler vi om eksplosiv vækst. Vi har doblet vores omsætning to år i træk. Men jeg havde ikke forestillet mig, at det ville gå så godt - så hurtigt, siger Pia Larsen.