Sjælden reception i Danske Bank

Man kan godt overleve 40 år i Danske Bank uden den indre fingertut tager over. Gårsdagens jubilar, 57-årige viceordførende direktør, Jakob Brogaard tog veloplagt mod de mange gratulanter og forsikrede, at der var mange arbejdsår tilbage i ham.

Det er meget sjældent, at Danske Bank holder reception for sine egne. Men med viceordførende direktør Jakob Brogaards 40 års jubilæum var anledningen så speciel, at man dækkede op i bankens imponerende receptionslokaler. Og det var lige efter bogen. Fyldte chokolader, pindemadder og fuldmodne kirsebær, og i går var det stedet, hvis man ville spise kirsebær med de store.

Bankens kunder og forretningsforbindelser var talstærkt mødt op i deres bedste sommerhabit, og som én sagde: »Nu skal jeg lige trykke den sidste hånd« - og det gjaldt en af bankens tidligere direktører og tidligere bestyrelsesmedlem i Det Berlingske Officin, Knud Sørensen. For ham blev der også holdt reception, da han gik af for få siden.

Krimier og kogebøger
Udover mange vingaver og lystlæsning i form af krimier og historiske bøger, var der også en kogebog med titlen: »Kvinderne ud af køkkenet.« Jakob Brogaard forsikrede dog, at også den kom ind under lystlæsning, for »min kone er så fantastisk dygtig til at lave mad, og jeg kunne ikke drømme om at konkurrere med hende.« Lene Brogaard, der arbejder på Novo Nordisks forskningsbibliotek, var til stede sammen med døtrene Ninna og Maria, samt Marias kæreste Mikael Kristiansen.

At det ikke sker tit, at Danske Bank holder reception, viste en tradition, som må stamme helt tilbage fra dengang banken hed Landmandsbanken. I et diskret hjørne stod et sølvfad med cigaretter (røde og lyse Prince og hvide King's uden filter) og en vintage Ronson-lighter. Ingen røg, men det vidnede om vaner fra dengang Jakob Brogaard blev ansat for 40 år siden.