Singapore vil sætte turbo på nye byggerier

Regeringen i Singapore vil i løbet af de kommende år bygge en ny havnefront, fordoble kapacitet i lufthavnen og flytte en kæmpe militærbase. Sådan lyder nogle af elementerne i en ny masterplan, fremlagt af regeringen.

Singapore vil sætte turbo på nye byggeprojekter. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den sidste etape af Københavns Metrosystem efter planen står klar i 2018, er det 27 år siden beslutningen om en ny trafikåre i København blev besluttet.

Så lang tid kommer det næppe til at tage for den singaporeanske regering at få gennemført de visioner, den søndag offentliggjorde for nye massive infrastruktur-projekter i landet.

Af en ny stor masterplan fremgår det, at regeringen blandt andet vil fordoble kapaciteten i landets lufthavn, som er den næstmest travle i Sydøstasien, bygge en ny stor havnefront og flytte en stor militærbase for at gøre plads til byggeudviklingsprojekter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»På denne måde kan vi blive ved med at være Sydøstasiens havn og skabe mange muligheder for singaporeanere,« sagde premierminister Lee Hsien Loong i forbindelse med offentliggørelse af planen søndag, da det var landets nationaldag. 

Singapore er én af verdens rigeste nationer, og landet har generelt en høj levestandard. Men i de seneste år har der i befolkningen været voksende utilfredshed med den store tilstrømning af udenlandske arbejdere. De bliver blandt andet beskyldt for at tage arbejdspladser og være med til at sparke leveomkostningerne i vejret.

Planen bliver derfor set som et led i regeringspartiet, PAPs bestræbelser på at genvinde folkets gunst efter flere dårlige valgresultater.

Alle skal have ret til bolig.

I Singapore har offentligt finansieret boligprojekter fået navnet HDB (Housing and Development board). De såkaldte HDB-lejligheder er ofte dyre at eje men billige at leje pga. diverse tilskudsordninger. Støtteordninger har dog traditionelt gavnet landets rigeste borger med gode forbindelser i landets top.

I sin tre timer lange tale i går lovede premierministeren, at der ville blive sat penge af til at give støtte til lav - og mellemindkomsthusstande, så de kan få råd til at flytte ind i de nye boliger, der bliver bygget over de kommende år.

»Jeg vil sørge for, at hver eneste singaporeaner, der er i arbejde, har råd til en HDB-lejlighed,« sagde Lse Hsien Loong ifølge Reuters.

Af regeringens plan fremgår det også, at den vil reformere landets sundheds - og uddannelsessystem.

Regeringen regner med at kunne afslutte de nye omfattende byggeprojekter i 2027. Sidste fase bliver sandsynligvis at flytte havnefronten - som i øjeblikket er verdens travleste containerhavn - til Tuas i det vestlige Singapore.