Singapore letter pengepoltikken en anelse

Singapores centralbank har lempet den monetære politik for anden gang i år. Centralbankens forsøger at genoplive væksten, efter lige akkurat at have afværget en teknisk recession i tredje kvartal.

Foto: Edgar Su. REUTERS/Edgar Su/Files
Læs mere
Fold sammen

Centralbanken - Monetary Authority of Singapore (MAS) - erklærede onsdag, at banken vil reducere tempoet i Singapore-dollarens styrkelse "lidt" i forhold til de største handelspartneres valutaer.

Centralbanken, der bruger valutakursen frem for renten til at styre økonomien, holdt dog både midterkursen som interval-bredden af valutabåndet uændret.

MAS forventer, at kerneinflationen vil stige gradvist hurtigere i 2016 og nærme sig det historiske gennemsnit på knap 2 pct.

- MAS leverede en lempelse i dag, men det er kun en symbolsk en af slagsen. De ser stadig en accelererende stigning i kerneinflationen næste år mod det historiske gennemsnit, og det er nok derfor, at de ikke ser et behov for en mere aggressiv lempelse, siger valutastrateg Khoon Goh fra Australien & New Zealand Banking Group i Singapore til Bloomeberg News.

Over halvdelen af de adspurgte analytikere i en Bloomberg-undersøgelse havde forudsagt pengepolitikken ville blive lettet.

Singapores økonomi undgik lige akkurat en teknisk recession i tredje kvartal, da væksten nåede 0,1 pct. i forhold til de foregående tre måneder. I andet kvartal faldt væksten med reviderede 2,5 pct. på kvartalsbasis ifølge nye tal fra Singapores handelsministerium.