Siemens vil fordoble udlicitering

Siemens Business Services slår de tre skandinaviske afdelinger sammen og går nu efter de store udliciteringskontrakter.

Læs mere
Fold sammen
Den tyske elektronikkoncern Siemens satser på at fordoble sin udliciteringsforretning i Danmark på tre år ved at satse på store kontrakter. Blandt andet lader man op til et bud til det danske forsvar.

Det er meldingen fra Ole Morten Skymoen, som fra den 1. april bliver fælles direktør for datterselskabet Siemens Business Services (SBS) i Danmark, Norge og Sverige.

»Vi skal fordoble butikken over tre år, og det bliver ikke kun gennem organisk vækst,« siger han til Berlingske Tidende.

De godt 900 ansatte i SBS' tre skandinaviske afdelinger ventes i år at omsætte for cirka 1,3 milliarder kroner, et tal, der allerede næste forretningsår, som begynder den 1. oktober, skal op på 1,5 milliarder.

Op mod de store - og små
»Fokus ligger på at vinde store kontrakter og derved øge pipelinen,« siger han.

Siemens-konglomeratet består af et utal af meget forskellige selskaber. Disse skal i stigende omfang hjælpe med at sælge hinandens ydelser. Og Ole Morten Skymoen mener netop, at Siemens' store bredde giver en særlig vægt.

»De fleste udliciteringskontrakter indeholder opbygning af IT-løsninger, forvaltning og vedligeholdelse samt ren drift. Disse områder er hos os henholdsvis nummer 1, 3 og 2. Kunderne vælger deres forretningspartner for en lang periode på fem-otte-ti år, og vi skal være i stand til at forny os. Vi vil konkurrere med såvel store, internationale aktører som IBM, CSC og HP samt lokale. Vi vil øge forretningen med fokus på store kontrakter, og derfor vi man se flere tilfælde, hvor vi overtager personale, eller hvor Siemens tager aktivt ejerskab, « siger han.

Mere markedsføring
SBS i Danmark har flere store kunder som Københavns Amt, Vejdirektoratet, ministerier, kommuner, PFA, Jyske Bank, Netto under Dansk Supermarked og senest Novozymes, som Siemens under stor bevågenhed vandt fra Novo Nordisks eget IT-selskab, NNIT. I mange tilfælde har Siemens overtaget medarbejdere, hvoraf kun ganske få siden er holdt op. I alt betjener SBS i Danmark ca. 20.000 brugere, halvt så mange som i Norge.

SBS i Norge vandt i 2001 den første store udlicitering, nemlig af det norske forsvar. Man valgte at bygge en organisation op inden for forsvaret til drift og vedligehold. En ekstern evaluering kalder aftalen en af de bedste på markedet i Europa, og kontrakten er netop blevet forlænget med yderligere to år.

Ole Morten Skymoen, som hidtil var administrerende direktør for kun Norge, overtager den danske chefstol efter Peter Michael Poulsen, som ved sammenlægningen valgte at sige sit job gennem fem år.