Siemens-topchef tager opsigtsvækkende afsked

Siemens' afgående topchef Peter Löscher kommer med en opsigtsvækkende ærlig erklæring om chefskiftet, der fra torsdag bringer selskabets hidtidige finansdirektør Josef Käser helt til tops hos den tyske industrikæmpe.

Før chefskiftet: Peter Löscher (til højre) bliver afløst som chef for Siemens af den hidtidige finansdirektør Joe Käser. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ

Ifølge Löscher er det åbenbart for ham, at han ikke længere nyder den nødvendige opbakning i bestyrelsen. Derfor tilbød han selv at gå af, inden kontraktens udløb i 2017.

- Denne svære beslutning er ledsaget af taknemmelighed over for Siemens-familien og til de af medlemmerne af bestyrelsen og Siemens' medarbejdere, som har støttet mig gennem min ansættelse, ikke kun i den første tid, men især i den senere tid, hvor mange har udtrykt deres støtte og ønske om, at jeg fortsatte, skriver Peter Löscher i en skriftlig meddelelse og fortsætter:

- Imidlertid er jeg i den seneste uge kommet til den konklusionen, at der ikke længere herskede den fornødne tillid til mig. Et fundament af tillid mellem bestyrelsen og ledelsen er nødvendig i enhver virksomhed. Virksomhedens bedste kommer før enhver persons egen interesse, herunder mig.

Chefskiftet kommer ugen efter, at Peter Löscher måtte nedjustere forventningerne til diftsmarginen for 2013/14. Det var den femte nedjustering, siden Peter Löscher tiltrådte som direktør i 2007.

I Siemens' selskabsmeddelelse om chefskiftet roses Peter Löscher for, at have løftet Siemens' drift og lønsomhed til et væsentligt højere niveau.

Den nye topchef for Siemens, Joe Käser, tiltræder officielt torsdag. Han varsler nyt i løbet af efteråret om de justeringer, ledelsen vil foretage i Siemens. Der bliver tale om, hvad der betegnes som finjusteringer.

- Vores selskab er bestemt ikke i krise og har heller ikke behov for en væsentlig restrukturering. Imidlertid har vi haft for travlt med os selv på det seneste og har tabt noget af lønsomhedsmomentet sammenlignet med vores konkurrenter. Mit erklærede mål er at bringe Siemens på ret køl og skabe en high-performance-kultur, siger han i den officielle meddelelse om chefskiftet.