Siemens lader mobiltelefonen leve

Det tyske industrikonglomerat Siemens vil ikke lukke sin mobiltelefonproduktion. I stedet skal der satses på at nå tilbage blandt frontløberne.

Læs mere
Fold sammen
Nye og bedre mobiltelefoner skal redde det tyske industrikonglomerat Siemens' mobilproduktion. Det kommer ikke på tale at lukke den trængte og underskudsgivende afdeling.

Det fastslog Siemens i går. Mobilafdelingen kan kun mønstre røde tal på regnskabets bundlinie, men Siemens vil ikke lukke den. I stedet skal nye modeller trække kunderne tilbage i folden.

»Vi havde valget mellem at rette op, lukke eller sælge mobiltelefonerne. Og vi retter op,« sagde Lothar Pauly, kommende chef for mobilafdelingen.

Siemens' regnskab for andet kvartal er trukket nedad, fordi mobilafdelingen havde et underskud på næsten 650 millioner kroner. Det er navnlig det succesrige samarbejde mellem svenske Ericsson og japanske Sony, der presser såvel Siemens som den finske Nokia. Sony-Ericsson har med sit elegante design og bedre funktioner kapret kunder, så det har rystet mange af de øvrige mobilproducenter, herunder Siemens. Nokia har forsøgt sig med priskrig for at genvinde markedsandele, hvilket i mindre grad er lykkedes. Årligt bliver mobiltelefonerne 10-15 procent billigere, og denne udvikling fortsætter, mener Lothar Pauly.

Siemens selv har kæmpet med ikke at kunne levere varen i forbindelse med lanceringen af en stribe nye mobiltelefoner. Siemens' topchef, Heinrich von Pierer, sagde dog i sidste uge, at han forventede at se sorte tal i sin mobilafdeling allerede i indeværende kvartal.

Siemens Mobil og fastnetleverandøren ICN bliver senere til oktober slået sammen og bliver Siemens-gruppens største enkeltafdeling. Det gav næring til rygter om, at Siemens ville standse produktionen af mobiltelefoner. Det bliver der dog ikke noget af. Tværtimod understregede Lothar Pauly ifølge nyhedsbureauet Reuters, at mobiltelefonerne er en væsentlig del af den sammensmeltning, som nu sker.

Fordoble antallet af ansatte
Siemens vil fordoble antallet af ansatte i udviklingsafdelingen for mobiltelefoner, så den kinesiske fabrik i september næste år vil have 1.600 ansatte og dermed være den næststørste mobilenhed i Siemens efter den tyske.

Der bliver dog kamp om kunderne. Amerikanske Motorola, som også har haft en periode med nedtur på grund af blandt andet manglende levering af varen, har med en stribe nydesignede mobiltelefoner fået hentet markedsandele tilbage. Udseendet, størrelsen, batteritiden og de funktioner, som mobiltelefonen tilbyder, er afgørende for, hvilken model kunden vælger.