Siemens er storoptimist

Energi. Siden overtagelsen af Bonus i 2004 har Siemens hentet amerikanske ordrer for mere end ti mia. kr.

Siemens Power Generation oplyste i går, at Siemens Wind Power siden købet af Bonus Energy i 2004 har fået ordrer på vindmøller til det amerikanske marked på mere end 1.400 MW. Siemens Wind Power skal levere mere end 600 vindmøller til vindkraftprojekter. De skal forsyne omkring 400.000 amerikanske husstande med strøm. Den samlede ordresum overstiger 10 mia. kr.

Siden den store tyske koncern overtog Bonus Energy i Brande er der blevet investeret kraftigt i udvidelser af såvel medarbejderstab som produktionsfaciliteter i Danmark.

Ny vingefabrikBrande er fortsat Siemens koncernens globale hovedkvarter for vindenergi, og alene i Danmark er medarbejderstaben siden overtagelsen steget markant fra cirka 850 til 1.900 medarbejdere.

- Siemens tror fuldt og fast på vindkraft. Danmark er centrum for hele vindenergibranchen, og med globalt hovedsæde i Brande vil vi udbygge vores position i branchen. Vi har allerede udvidet vores produktions- og administrationsfaciliteter i Brande og Aalborg betydeligt og har derudover startet en ny vingefabrik i Engesvang, som, når den er fuldt udbygget, vil beskæftige 150 medarbejdere, siger adm. direktør Andreas Nauen, Siemens Wind Power.

Han mener, der i øjeblikket ligger en stor udfordring for alle producenter i at styre væksten, og udvidelse af produktionsfaciliteter gør det ikke alene.

- Vi arbejder intenst på at udvide vores leverandørkæde og forstærke samarbejdet med både nye og eksisterende leverandører. I den sammenhæng har det været meget positivt at opleve den support, vi har fået fra vores leverandører, og det er glædeligt at konstatere, at man nu også på den front læser om udvidelser og nyansættelser, tilføjer Andreas Nauen.

Siemens har senest hentet fire store ordrer i staten Texas.

Vindmøllefabrikken venter gode tider i USA de næste mange år.

Baggrunden for optimismen er amerikanernes mål om, at seks procent af USA's elforbrug i 2020 skal komme fra vindkraft.

At Siemens tillægger det amerikanske marked stor betydning ses også af, at koncernen har besluttet at etablere vingeproduktion i USA i byen Fort Madison i staten Iowa. De første serieproducerede vinger vil efter planen forlade fabrikken i løbet af første halvår 2007. jc