SiD: Svækket indsats over for ledige

SiD tager afstand fra at samle beskæftigelsesindsatsen for alle ledige i kommunerne, som Strukturkommissionen anbefaler.

Læs mere
Fold sammen
- Det må jeg på det kraftigste tage afstand fra. Jeg ser en åbenlys risiko for, at arbejdsmarkedspolitikken kommer til at stå i skyggen af den langt mere ressourcekrævende socialpolitik i kommunerne og svække indsatsen over for de ledige, siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen.

SiD er heller ikke begejstret for Strukturkommissionens forslag om at give kommunerne et finansielt medansvar for ledige på dagpenge.

Lederen af SiD's a-kasse, Morten Kaspersen, frygter, at dagpengemodtagere fremover skal hente deres understøttelse i kommunerne og blive serviceret af en kommunal sagsbehandler på lige fod med kommunens bistandsklienter. I dag tager arbejdsformidlingen sig af de forsikrede ledige, mens kommunerne kun har ansvaret for bistandsklienterne.

- Hvis politikerne vælger at følge kommissionens anbefalinger, er det første skridt i retning af at nedlægge a-kasserne, siger Morten Kaspersen, der også er formand for A-kassernes Samvirke, til SiD's nyhedsbrev.

/ritzau/