Shell og 7-Eleven flytter sammen

Fordeler opgaverne. Shell skal tage sig af brændstof og 7-Eleven af butiksdelen på 66 af de nuværende YX-stationer i Danmark.

Shell og norske Reitan slår pjalterne sammen i Skandinavien i samlet 269 servicestationer – heraf de 66 i Danmark, som alle er nuværende YX stationer. Shell skal tage sig af brændstof og 7-Eleven af butiksdelen.

Det er resultatet af samarbejdet mellem Shell og den norske Reitan gruppe, der blev offentliggjort i går.

- Vi vil i YX vil miste over tre procent markedsandel - fra 17 til godt 14 procent, når Shell overtager salget af brændstof fra 66 af vores største tankanlæg i Danmark, siger direktør Tage Kruse, YX Energi.

Aftalen, der løber over 10 år, er betinget af myndighedernes godkendelse, gennemføres i andet kvartal 2008.

Reitan, som har franchisekontrakten for 7-Eleven i Skandinavien, er måske mest kendt for REMA 1000 dagligvarebutikkerne.

Den norske koncern købte i fjor YX Energi, og samarbejdet med Shell betyder kontakt med en større kundegruppe for Reitan – ikke mindst når 112 svenske servicestationer følger med i aftalen i tredje kvartal 2008. I alt er der tale om 269 servicestationer i Skandinavian, hvor Shell og 7-Eleven vil være sammen.

- Det er to af verdens største brands, der nu går i samarbejde. Det vil være en fordel både for os og Reitan, der kan koncentrere os om vores kerneområder – og kunderne vil få et bedre tilbud, siger Ole Brinch-Nielsen, adm. direktør i Dansk Shell.

Aftalen løber foreløbig over 10 år, og Reitan håber på sigt, at samarbejdet kan nå ud i Europa.

305 YX (tidligere Hydro-Texaco) og Uno-X tankanlæg fortsætter dog – og YX har fortsat fokus på dieselkort for vognmænd til 98 dieselstationer – ligesom YX Energi stadig er til stede med internet-service for erhvervslivet med blandt andet kilometerregnskaber. Man vil fortsat være store på smøre og fyringsolier YX kunder vil fortsat kunne bruge deres YX-købekort ét år fra omlægningen.

- Som noget nyt vil kunder med Shell købekort kunne handle i alle 7-Eleven butikker, siger adm. direktør for Reitan Servicehandel Danmark.