Sheik køber hest for 46 millioner

En sheik fra Qatar har købt en et-årig væddeløbshest for et europæisk rekordbeløb. Knap 50 mio. kr. har han givet for hesten - også selvom den aldrig har deltaget i et løb før.

Sheik Joaan Al Thani har flere gange kastet høje beløb efter væddeløbsheste og høstet medaljer ved mange hestevæddeløb. Nu satser han på, at den et-årige hoppe kan bringe flere sejre med hjem til Qatar, selvom den ikke har deltaget i nogle konkurrencer før. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke tegn på krise i hestebranchen. Det blev bevist på en auktion i England, hvor en et-årig hoppe blev solgt for et europæisk rekordbeløb.

46 mio. kr. betalte Sheik Joaan Al Thani fra Qatar for væddeløbshesten, der endnu ikke har deltaget i nogle løb endnu. Det skriver NBC News.

Men det kan betale sig at være føl af en kendt engelsk fuldblodshest, der har galoperet mod mange medaljer. I hvert fald har Joaan Al Thani troet på, at de succesrige galop-gener er ført videre til den et-årige hoppe.

Joaan Al Thani er en del af kongefamilien i Qatar, der de seneste år har markeret sig markant på hesteauktionerne rundt omkring i Europa og verden generelt.

Før har det ellers mest været den regerende familie i Dubai og den irske John Magnier, der driver Coolmore stutteriet, der har siddet tungt på førerpositionerne ved auktionerne. Men de får nu lidt modspil fra Qatar.

De store beløb der til tider tikker ind på auktionerne hjælper branchen med at holde sig oppe.

»Det har ikke været nogen brat nedtur i branchen, men nogen af de mindre opdrættere har nok mærket trangere tider. Det findes altid folk, der er villige til at satse store penge på et-årige heste, og selv om der ikke har været nogen for en stund, så er de her nu,« siger hestemægler Alaistair Donald til NBC News.

Sheik Joaan Al Thani har op til flere væddeløbsheste, der har god succes ved de store løb. Senest vandt en af hans heste løbet Qatar Grand Prix Arc de Triomphe uden for Paris.