Sexskandalerne blev for meget for venturekapitalisten: Nu trækker han stikket

Løgn fra hævngerrige modstandere, siger en af verdens mest succesfulde venturekapitalister om de beskyldninger om seksuel magtmisbrug, der er væltet ned over ham den seneste måned. Nu trækker han sig fra alle poster.

Beskyldningerne mod Shervin Pishevar kommer i kølvandet på en lang række sexsager, der har fældet magtfulde mænd, som Hollywoodproducer Harvey Weinsten og topchefen i Amazon Studios Roy Price, og flere andre venturekapitalister har også måtte trække sig efter sexsager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Marcus

Anseelsen af en af Silicon Valleys helt store skikkelser er den seneste måned skrumpet markant.

Som en anden konge af venturekapital i venturekapitalisternes rige, er Shervin Pishevar blevet pillet af tronen i takt med at flere kvinder er stået frem og fortalt om seksuel magtmisbrug gennem en lang årrække.

Han har fra dag et afvist alle anklager, men nu er presset blevet så stort, at han har trukket sig permanent fra det ventureselskab, som han var med til at stifte i 2013, Sherpa Capital.

Det skriver flere medier - heriblandt Bloomberg, der var det første medie til at skrive om beskyldningerne.

Samtidig forlader han formandsposten i den meget omtalte iværksættervirksomhed Virgin Hyperloop One, der udvikler et superhurtigt transportsystem. Han var med til at stifte selskabet, som har Tesla-stifter Elon Musk og Virgin-stifter Richard Branson i ejerkredsen. De mange beskyldninger betyder også et exit fra alle andre bestyrelser, han sidder i.

Shervin Pishevar er en af de tidligste storinvestorer i Uber, AirBnB og Tumblr, som han senere solgte til Yahoo for en milliard dollars. Hans boldøje har bestemt ikke fejlet noget, når det kommer til at lokalisere fremtidens vækstvirksomheder. Mere rustent er hans moralske kompas tilsyneladende.

Det amerikanske medie Bloomberg har talt med fem kvinder, der fortæller om sexchikane og om en mand, som i årevis har misbrugt sin magtfulde position i bestræbelserne på få sex med, hvem han nu lige havde udset sig.

Mediet har ligeledes kendskab til en sjette kvinde i Uber, hvor vidner fortæller om årelang chikane med seksuelle motiver. Efterfølgende har i hvert fald en anden kvinde stået frem med lignende beretninger.

Shervin Pishevar holder fast i sin uskyld. I en meddelelse på Twitter skriver han om usande angreb fra hævngerrige og stridslystne modstandere, der er ude på at skade ham og hans familie. Grunden til at han forlader sine poster, er ifølge ham selv, at han ikke ønsker at skade sine selskaber i kraft af de ondsindet løgne. Han slutter meddelelsen af med at citere et kendt digt af den britiske forfatter og digter Rudyard Kipling.

Herunder kan du læse hele hans besked:

Shervin Pishevar er ikke hvem som helst. Han fylder noget i landskabet i Californien. Han er tæt ven med flere Hollywoodstjerner, heriblandt Leonardo DiCaprio og Edward Norton, og er samtidig meget politisk aktiv, hvilket har fået ham til at skyde millioner af kroner i Barack Obamas og senest Hillary Clintons præsidentkampagne. To demokratiske politikere har efter de første afsløringer, valgt at give Shervins Pishevars donationer videre til velgørenhed.

Beskyldningerne mod Shervin Pishevar kommer i kølvandet på en lang række sexsager, der har fældet magtfulde mænd, som Hollywoodproducer Harvey Weinsten og topchefen i Amazon Studios Roy Price, og flere andre venturekapitalister har også måtte trække sig efter sexsager.