September i innovationens tegn i Sydvestjylland

September er ensbetydende med innovation i Sydvestjylland, der ligesom i fjor sætter emnet på dagsordnen med en stor Innovationsfestival med 11 arrangementer i løbet af måneden.

Festivalen indledes i dag med opfinderprojekter for elever i folkeskoler og åbent hus i Idea House Esbjerg, der er et studentervæksthus for vækst- og videniværksættere med en videregående uddannelse.

I morgen begynder cirka 30 studerende på de korte, videregående uddannelser på Erhvervsakademi Vest i specialet innovation, et tværfagligt forløb for studerende fra ti forskellige uddannelser.

Også i denne uge skal 30 udvalgte iværksætterspirer fra handelsgymnasier i Sydvestjylland udvikle ideer ved en Young Enterprise Innovation Camp, og således gennemsyrer temaet arrangementer i hele måneden.

Videncenter Vest står bagOgså erhvervslivet deltager i at gøre unge interesserede i at blive iværksættere.

12. september holder koncerndirektør i Lego Lisbeth Valther Pallesen således foredrag om emnet brugerinvolvering og fremtidsudsigter i den virtuelle verden. Det foregår på erhvervsakademiet.

Innovationsmanager Søren Juel Nielsen, Semco Maritime, og innovationskonsulent Henrik Karlsen, 5I Innovation, er på programmet på Aalborg Universitet Esbjerg den 20. september for at fortælle om, hvordan Semco Maritime målrettet arbejder med innovation.

Innovationsfestivalen er arrangeret af Videncenter Vest, der beskæftiger sig med international innovation med særlig fokus på små og mellemstore virksomheder.

Videncenterleder Helene Pedersen glæder sig over, at det atter lykkes at sætte Sydvestjylland på landkortet som en innovativ og udviklingsorienteret region.

fm