Seng vokser med barnet

Lanceringen af en barneseng, der kan vokse med barnet fra 0-10 år, kan gå hen og blive et positivt problem for Stig Leander Nielsen, Silkeborg.

Da ErhvervsBladet fanger ham på mobiltelefonen, er han på vej til Letland, hvor en møbelfabrik i løbet af februar skal være klar til at levere sengen. I Estland skal en møbelfabrik producere den fra årsskiftet, så Stig Leander Nielsens firma, Leanderform, kan begynde at levere til nærmarkederne i februar. Han fortæller, at sengen i januar og februar er med i hovedkatalogerne fra de tre kæder BabySam, ØnskeBørn og Kære Børn. Derudover forhandler Stig Leander Nielsen med den amerikanske klapvognsproducent, Maclaren, der har et verdensomfattende salgsnet. Han fortæller, at han er tæt på at få en kontrakt om en møbelserie til Maclaren. Planen er, at Maclaren vil licensproducere sengen i Kina og sælge den i USA, England, Japan, Australien, New Zealand, Spanien og Korea. Stig Leander Nielsen vil selv sælge den i Italien og Nordeuropa via forhandlere, der gerne skulle sælge cirka 1.000 senge om måneden. Han er inde i varmen hos en række forhandlere efter at have udviklet og solgt en vugge til dem. Om tre år forventer han, at Maclaren sælger 50.000 senge om året, som han får royalty af.

Stig Leander Nielsen har fem medarbejdere i Leanderform. Han har selv udviklet sengen ved at se "på livet omkring en seng med barnets øjne". Undervejs i tegnefasen har han dog trukket på ekstern hjælp. Når barnet er helt lille, sover det i en en seng med tremmer. De kan fjernes, og sengen kan gøres længere, når barnet bliver ældre.

- Vi får ordrer hele tiden, og det kan gå hen og blive et problem at skaffe senge nok, mener han. Fra ide til det færdige produkt gik der to år. Stig Leander Nielsen vil i begyndelsen have alle senge omkring Silkeborg til prøvekontrol og for at lægge brugsanvisning og madras i. Leanderform har indstillet sig selv til Dansk Innovations & Designpris.