Senatet forbyder outsourcing

I endnu et eksempel på, hvor varm en kartoffel outsourcing til den tredje verden er blevet, vedtog USAs senat torsdag en lov, der forbyder private virksomheder at outsource opgaver udført for den offentlige sektor.

Læs mere
Fold sammen
Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, arbejder på et lignende forslag, der dermed let kan ende med at blive en realitet.

Til manges overraskelse har beskyttelsen af amerikanske job og udflytningen af nu også veluddannedes arbejdspladser til lande som Indien og Kina udviklet sig til at blive et af de hedeste emner i amerikansk politik. Flere delstater har allerede vedtaget love, der ligner Senatets, og i kampen om demokraternes nominering af præsidentkandidat overgik kandidaterne hinanden i protektionistisk retorik.

Udviklingen bekymrer i høj grad amerikansk erhvervsliv, som mærker presset for at blive stadig mere omkostningseffektive. Flere selskaber advarer nu om, at hvis de politiske vinde fortsætter med at blæse i den retning, kan det true den fremtidige indtjening. De gør også opmærksom på, at politikernes logik om, at ét eksporteret job er lig med ét tabt job, er forsimplet. Tværtimod er eksporten af rutineopgaver en forudsætning for at frigøre ressourcer til at udvikle nye forretningsområder.