Selskabstømmer vildleder landsret

Løgnehistorier fra Bjørn Stiedl betyder, at Østre Landsret nu afviser bevisførelsen af hans ankesag. Et opdigtet maveonde er skyld i afgørelsen.

Østre Landsret har sat et kraftigt punktum i sagen mod den tiltalte selskabstømmer Bjørn Stiedl. I en kendelse afgør retten, at man ikke vil se på bevisførslen i sagen - men kun på strafudmålingen.

Bjørn Stiedl er blevet væk fra tre retsmøder i landsretten i slutningen af november og i begyndelsen af december. Hans begrundelse var, at han var syg med ondt i maven. Men det troede retten ikke på.

Politiet blev sat til at efterforske Stiedls gøren og laden de pågældende dage: restaurantbesøg, leje af bil, brug af kreditkort, passage af Storebælt og udrejse af Danmark. Og retten finder, at udeblivelsen er en grov tilsidesættelse af rettens beslutning om afholdelse af retsmøder. Samtidig finder Østre Landsret, at Stiedl at forsøgt at vildlede retten med sine forklaringer.

Det var meningen, at Bjørn Stiedl skulle have været afhørt de pågældende dage - og det er en skærpende omstændighed, vurderer retten.

/ritzau/