Securitas faldt på opkøbsplaner

Svenske aktier: Med teleaktierne i spidsen blev OMX-indekset trukket i minus. Securitas-aktien faldt, da sikringsselskabet bekræftede britiske opkøbsplaner.

Der var beskeden handel på Stockholmsbørsen, hvor tendensen i det toneangivende OMX-indeks var udpræget negativ. Det var specielt de telerelaterede aktier, der bakkede efter det britiske selskab Logica, der blandt andet producerer software til teleselskaberne, nedjusterede forventningerne. OMX-indekset faldt 1,9 pct. til 701,6, mens All-Share-indekset faldt 1,5 pct. til 208.

Blandt de aktier, der var hårdest ramt af den telerelaterede negativitet, var blandt andet Tele2 og Ericsson. Værst gik det udover Tele2, der faldt syv pct. til kurs 200, mens Ericsson noterede sig et kursfald på 6,4 pct. til 23,4 kr.

Teleselskabet Telia kunne i går meddele, at selskabet har modtaget en ordre fra den tyske kabeloperatør ISH på netværkskapacitet fra Düsseldorf og Køln til Mannheim og Stuttgart. På trods af ordren fulgte Telia den generelle tendens for teleaktierne og faldt 5,6 pct. til kurs 28,4.

Dagens største OMX-taber var dog Group 4 Falcks konkurrent Securitas. Fredagen var præget af rygter, der hævdede at Securitas lå i opkøbsforhandlinger med det engelske sikringsselskab Chubb. Kort inden aktiemarkedets lukketid bekræftede Securitas rygterne, hvilket sendte aktiekursen ned. Securitas faldt 7,3 pct. til kurs 185.