SEB-regnskab gav kursstigning

Efter fremlæggelsen af sit regnskab var SEB sammen med teleaktierne blandt dem, der bidrog til en stigning i OMX-indekset på halvanden procent.

Det svenske OMX-indeks gik forrest med en stigning på 1,5 pct., da de fleste toneangivende europæiske indeks i går oplevede kursfremgang, der kom efter, at det amerikanske Nasdaq-indeks onsdag aften gik frem.

De positive signaler fra USA afspejlede sig bl.a. i kursudviklingen for teleselskaber som Ericsson og Nokia, der dog begge i løbet af dagen tabte noget af pusten for at ende med stigninger på henholdsvis 2,6 pct. og 2,4 pct.

SEB (+ 2,8 pct.) var også blandt de stigende aktier, da banken med sit regnskab for fjerde kvartal levede op til forventningerne på trods af et fald i resultatet i forhold til året før. En analytiker vurderede over for Reuters, at det især var niveauerne for omkostninger og tab på lån, der gjorde regnskabet godt. SEB er for tiden netop i gang med et større program, der skal sænke omkostningerne.

Dagens største stigninger i OMX-regi tegnede WM-Data (+ 5,6 pct.) og Eniro (+ 5,9 pct.) sig for.

WM-Data meddelte, at det har indgået en samarbejdsaftale med Hansen Corp. inden for faktureringssystemer til teleudbydere. Selskabet fortsætter dermed oprustningen inden for dette område. Det er kun godt en uge siden, at WM-Data købte 30 pct. af faktureringsselskabet ITPS.