Scorede otte 12-taller til svendeprøven

Otte 12-taller af otte mulige sikrede tømrersvend fra Randers Guldhammer og sølvmedalje.

Thomas Skovrup er nu den stolte ejermand af sølvmedaljen fra Træfagenes Byggeuddannelse. Oven i hatten fik den nyudlærte tømrersvend også prisen ”Den gyldne lægtehammer” af det lokale uddannelsesudvalg i Randers Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang i 35 år har en tømrerlærling fået den højeste æresbevisning ved en svendeprøve i Randers. Med otte 12-taller ud af otte mulige blev Thomas Skovrup fra Tradium forleden tildelt den yderst sjældne sølvmedalje, fortæller den stolte uddannelsesinstitution i en pressemeddelelse.

– Da jeg var færdig med min svendeprøve, var jeg klar over, at det var gået godt. Men at det var gået så godt kom alligevel lidt bag på mig. At det skulle ende med både sølvmedalje og guldhammer var mere end jeg turde håbe på. Det er fantastisk, siger Thomas Skovrup, der er udlært ved tømrermester Arne Taulborg i Øster Bjerregrav.

Mester gav lærling en Porche

Skriver lokalhistorie

Tømrerfaget i Randers skal efter sigende hele 35 år tilbage i de lokale historiebøger for at støde på et lignende tilfælde med tildeling af fagets højeste hædersbevisning. Oven i hatten fik Thomas Skovrup også prisen ”Den gyldne lægtehammer” af det lokale uddannelsesudvalg i Randers.

– Tømrerafdelingen har kun roser til Thomas, der er meget pligtopfyldende og altid laver noget særdeles flot håndværk. Han har altid vist stor interesse for tømrerfaget, og samtidig er han en meget behagelig, ung mand. Det er meget velfortjent, at Thomas er blevet tildelt sølvmedaljen, siger uddannelseskoordinator Palle Nielsen, Tradium.

Student fra teknisk gymnasium

Før han gik i lære som tømrer, blev Thomas Skovrup htx-student fra Tradium Teknisk Gymnasium. Ifølge ham selv tre rigtig gode år, som også har givet ham en masse brugbar viden i forhold til at gennemføre tømreruddannelsen.

- Lige nu vil jeg bare ud og have noget erfaring som tømrersvend, men jeg er bestemt ikke afvisende overfor eventuelt at læse videre en dag, siger den forgyldte sølvmedaljevinder.

Han er nu startet i sin fars tømrerfirma ALBYG, hvor drømmen er en dag at overtage forretningen.