Schweizisk aktieguru forudser kollaps: Graver guld ned i haven

Den globale økonomi har kurs mod dårlige tider, vurderer den schweiziske aktieguru Marc Faber. Hans råd til investorerne er, at de bør kaste alle deres spareskillinger efter guld. Aktieguruen sidder selv tungt i guld og har sågar gravet guldbarrer ned i sin have.

Den schweiziske aktieguru Marc Faber forudser, at der en kæmpe aktienedtur på vej og er gået amok i guld-køb. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEINZ-PETER BADER

Den globale økonomi har kurs mod afgrunden. Sådan lyder den korte version af aktieguruen Marc Fabers analyse af, hvor verdensøkonomien er på vej hen. Han mener derfor, at det eneste rigtige at gøre for investorerne er at smide penge efter guld.

»Vi sidder alle på Titanic, men Titanic har fortsat nogle dage igen, før det rammer isbjerget, så vi kan lige så godt nyde turen,« siger Marc Faber til det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Faber siger til CNBC, at han selv har smidt fysiske guldbarrer i bankbokse og sågar har gravet guld ned i sin have som en slags ekstra forsikring. Den aldrende aktieguru mener, at enhver investor bør følge hans eksempel og gå efter guldet, som han kalder sin favoritvaluta.

Den schweiziske investor, der er kendt som en skarp og ofte pessimistisk markedsiagttager, mener ikke, at Storbritanniens exit fra EU nødvendigvis er dårligt for de globale aktiekurser.

»Brexit er den perfekte undskyldning for den amerikanske centralbank til ikke at hæve renten og samtidig lancere en ny runde kvalitative lettelser og lave opkøb i markedet,« siger Marc Faber.

Prisen på guld nåede sit højeste niveau i to år fredag i kølvandet af briternes exit fra EU.