Sauer-Danfoss skærer 400 job væk

For anden gang på få måneder skærer Sauer-Danfoss dybt som følge af svigtende ordrer. Frasalg og nedskæringer har nu kostet 800 arbejdspladser i Danmark på få måneder.

Læs mere
Fold sammen
Sauer-Danfoss med dansk hovedsæde i Nordborg på Als er hårdt ramt af den globale krise, og en markant nedgang i ordrebeholdningen i de seneste måneder koster nu ikke færre end 400 arbejdspladser.

Det vil berøre 325 produktionsmedarbejdere i Nordborg og 75 funktionærer i Kolding og Nordborg.

- Ordrebøgerne taler deres eget tydelige sprog, og vi forventer, at den økonomiske krise, der nu er slået igennem på alle vore markeder, bliver af længerevarende karakter. Derfor er vi nødt til at handle nu, siger adm. direktør Henrik Krabsen.

Han understreger, at Sauer-Danfoss fortsætter de planlagte forretningsaktiviteter for at styrke fundamentet og sikre fremtidig vækst og rentabilitet.

I oktober i fjor tvang følgerne af finanskrisen Sauer-Danfoss til den første store afskedigelsesrunde i årevis, da 190 job i produktionen i Nordborg blev nedlagt. I december kostede et frasalg af hovedparten af produktionen i Odense 210 medarbejdere jobbet.

Salget af produktionen af elektromotorer til gaffeltrucks til tyske Schaubmüller GmbH skyldtes, at den ikke passer ind i virksomhedens øvrige produktion, og at salget på et år var faldet 30-40 procent.

Afskedigelser og frasalg indebærer, at Sauer-Danfoss i løbet af få måneder har mistet omkring 800 arbejdspladser i Danmark, og at beskæftigelsen ved hovedsædet i Nordborg for første gang i en årrække vil være under 2000.