Saudisk prins giver formue på 275 milliarder væk

Arabisk oliesheik og prins lover at give hele sin formue på 275 milliarder danske kroner til velgørenhed, og han er inspireret af en amerikaner.

Den saudiske prins og oliesheik Prins Alwaleed bin Talal vil nu donere hele formuen til velgørenhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Alwaleed bin Talal er god for 275 milliarder. De penge vil han nu give væk til velgørende formål, og hans forbillede er Bill Gates. Det vil formentligt være den største enkeltdonation til velgørenhed nogensinde.

Prinsens plan er at starte en organisation, der skal støtte en lang række af forskellige velgørende formål over de kommende år. Ifølge prins Alwaleed skal hans velgørenhedsorganisation »hjælpe med at bygge bro for at nære kulturel forståelse, udvikle samfund, styrke kvinder, aktivere ungdommen, give livsnødvendig nødhjælp og skabe en mere tolerant og accepterende verden,« siger prinsen om planerne for sin velgørenhedsorganisation.

Organisationen er inspireret af Bill & Melinda Gates Foundation, der siden stiftelsen har givet 225 milliarder kroner til velgørende formål.

Den 60-årige prins og oliesheik er en del af den sauidiske kongefamilie, men han er ikke en del af regeringen i det autoritære kongedømme. Han er nevø til den nyligt afdøde konge Abdullah.

Prins Alwaleed er ejer af Kingdom Holding, der har ejerandele i blandt andre Citigroup, Four Seasons-hotellerne, News Corp og Twitter. Han er desuden lige nu ved at bygge et tårn, der skal være verdens højeste bygning i byen Jeddah i Saudi-Arabien.

Ifølge prinsen selv har han allerede doneret 23,5 milliarder kroner til velgørenhed allerede, men nu bliver den helt store pung altså åbnet. Hans søn Khaled og datter Reem skal være henholdsvis formand og næstformand for den nye velgørenhedsorganisationen, når han dør.