Saudiarabisk prins afviser kritik af Aramco-børsnotering

Saudi-Arabiens vice-kronprins har afvist indenlandsk kritik af den planlagte børsnotering af det statsejede olieselskab Saudi Aramco som »kommunisme« og vil fortsat gennemføre et salg af 5 pct. af aktierne i 2018.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hamad I Mohammed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Saudi Aramco vurderes at være op mod 2000 mia. dollar værd, højere end hele Italiens BNP, og selv et lille frasalg vil dermed være den største børsnotering nogensinde.

Vice-kronprinsen, Mohammed bin Salman, er kongerigets ansigt ud ad til for reformer af landets økonomi. Han mener, at børsnoteringen er nødvendig for at sikre landets fremtid, da børsnoteringen skal sikre, at kongeriget i fremtiden er mindre afhængigt af olie.

Midlerne fra salget skal bruges til at investere i andre sektorer som minedrift, forsvar og turisme, og dermed sprede risikoen væk fra olie.

Fortjenesten fra frasalget ville betyde, at landets offentlige investeringsfond kan sprøjte 133 mia. dollar (905 mia. kr.) i økonomien over de næste tre år.

Det er fortsat ikke besluttet, hvor selskabet skal børsnoteres, og der er fortsat kamp mellem verdens store børser fra London til New York, skriver Financial Times.

/ritzau/FINANS