Saudi-Arabien vil sælge andel på 5 pct. af oliegigant

Saudi-Arabien påtænker at sælge en andel på "mindre end 5 pct." af landets største olieselskab, Saudi Aramco, på børsen.

Khalid al-Falih, formand i det Saudi-Arabiske statsejede olieselskab Aramco. Fold sammen
Læs mere
Foto: FAYEZ NURELDINE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saudi Aramco-aktierne kommer formentlig i handel til næste år og ikke senere end i 2018, fortæller prins Mohammed bin Salman ifølge Bloomberg News.

- Moderselskabet vil blive udbudt til offentligheden. Det samme gælder en række datterselskaber, siger prinsen, der er nummer to i tronfølgen i Saudi-Arabien og samtidig er formand for Aramco, til Bloomberg News.Saudi Aramco vil formentlig blive verdens største handlede selskab. Baseret på en konservativ værdiansættelse vurderes selskabet at have en værdi på omkring 2500 mia. dollar. Selskabet pumper dagligt mere end 10 mio. tønder råolie ud.

Prinsen løfter også sløret for, at Saudi Aramco skal have ny strategi og skal transformeres fra at være et olie- og gasselskab til et energiselskab.Den lave oliepris har presset indtjeningen for selskabet og dermed tæret på Saudi-Arabiens statskasse. Børsnoteringen kan derfor være et forsøg fra kongedømmet på at tilføre statskassen flere penge.