Sass Larsens gæld grundlagt under sagnomspunden spindoktor

Socialdemokraternes politiske ordfører har en fortid sammen med en af landets helt hårde spindoktorer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således arbejdede Henrik Sass Larsen i 1990'erne sammen med en af dansk politisk ukronede spin-konger, Svend Gunbak, der i sin tid som medarbejder i de konservatives pressetjeneste op til det, der senere er blevet betegnet som "det konservative blodbad."

Svend Gunbak er bl.a. kendt for også at have rådgivet A. P. Møller - Mærsk. Henrik Sass Larsen fortæller til Business.dk, at hans gæld begyndte, da han arbejde sammen med netop Svend Gunbak.

"Jeg var i sin tid sammen med Gunbak, og så kørte vi videre med Rostra (kommunikationsbureau, red), og så gik det galt på et tidspunkt, hvor vi tabte alle pengene. Det er meget enkelt: Vi var ikke dygtige nok til at køre forretning - hele formuen røg, og det gik lynhurtigt," erkender Henrik Sass Larsen over for Business.dk.

Henrik Sass Larsen var dengang medejer og partner i Rostra, og var med egne ord også medejer af "andre selskaber." Han vil i dag ikke afvise, at han engang kunne tænke sig at vende tilbage til livet som selvstændig.

"Jeg er ikke nogen særlig god kapitalist, og lærte på den hårde måde, hvor svært det er at bygge en forretning op. Det har givet mig en lektion. Omvendt var det utroligt spændende og udfordrende - så jeg vil ikke afvise at prøve det igen engang, så længe det kun er mig selv, der taber pengene," siger Henrik Sass Larsen til Business.dk.

Svend Gundbak har i dag eget firma - Gunbak PA. Her arbejder han bl.a. sammen med to andre tidligere absolutte topfolk inden for den danske spindoktor-verden:

Carsten Mai og Michael Kristiansen.

Michael Kristiansen er tidligere spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen og er senest blevet profileret af Danske Bank som en slags ekstern rådgiver.

Og Carsten Mai er tidligere spindoktor for finansminister Thor Pedersen og arbejdede senest som rådgiver hos Nordea, inden han fornylig begyndte hos Svend Gunbak.