SAS suspenderer flyvninger til Rom

På grund af coronavirusset suspenderer SAS flyvninger til den italienske hovedstad, Rom til april.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyselskabet SAS dropper alle flyvninger til Rom frem til 3. april som følge af coronavirusset. Suspenderingen gælder fra dags dato.

Det oplyser selskabet til Ritzau Finans.

SAS har i forvejen aflyst alle sine flyvninger til det nordlige Italien frem til samme dato. Det omfatter flyvninger til byerne Milano, Torino, Bologna og Venedig.

Italien er det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirusset, og en stor del af de smittetilfælde, der er konstateret i Danmark, har været på ferie i Italien.

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til Italien, mens alle rejser i seks nordlige regioner helt frarådes.

Det gælder regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto, Marche og Valle d'Aosta.

I Italien har der været 10.149 konstaterede smittetilfælde, og 631 har mistet livet. 724 er blevet erklæret raske. Det viser en opgørelse fra universitet Johns Hopkins i USA.

SAS stoppede i februar også sine flyvninger til Kina, hvor virusset udspringer fra. Det løber indtil 30. april. Fly til Hongkong er også sat på pause.

SAS er langtfra det eneste selskab, der er presset af coronavirusset, som har lagt en stor dæmper på rejselysten. Især mange virksomheder holder igen med at sende sine ansatte rundt i verden.

Tirsdag oplyste Norwegian, at det aflyser 3000 flyvninger fra marts til midten af juni. Det svarer til cirka 15 procent af alle afgange.

Det tyske flyselskab Lufthansa har onsdag aflyst 23.000 flyvninger - svarende til cirka hver anden afgang - fra 29. marts til 24. april.

Københavns Lufthavn oplyser onsdag, at antallet af passagerer er faldet med en tredjedel i den første halvanden uge af marts, når man sammenligner med samme periode sidste år.

/ritzau/