SAS: Sparekabalen fortsat uløst

Selv om der er sket fremskridt i forhandlingerne mellem SAS og de 39 personaleorganisationer, er sparekabalen langt fra gået op.

SAS: Sparekabalen fortsat uløst - 1
Skæbnetime hos SAS i dag. <br>Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Forhandlingerne med de vigtigste faggrupper - det svenske og danske kabinepersonale samt norske, svenske og danske piloter - fortsætter for fuld damp, mens bestyrelsen holder møde, oplyser informationschef i SAS, Troels Rasmussen.

- De tre pilotforeninger og de to kabineforeninger er de allervigtigste, og dem mangler vi fortsat. Det er meget store områder, som vi ikke kan undvære, hvis vi skal nå de sparemål, vi har sat os, siger han.

SAS-topchef Jørgen Lindegaard har stillet de faglige organisationer et ufravigeligt og kontant krav om, at de skal acceptere besparelser for to mia. svenske kroner. Kravet fra SAS til de ansatte er blandt andet lønnedgang og øget produktivitet. Lykkes det ikke, vil der blive gennemført en fyringsrunde.

- En hel del foreninger har levet op til de krav, vi har stillet. Og en hel del har ikke, siger Troels Rasmussen.

Mødet i SAS-bestyrelsen blev indledt kl. 10 i formiddag. Kl. 16.30 informerer Jørgen Lindegaard via en telekonference om bestyrelsesmødets forløb og beslutninger.

(fortsættelse følger snarest)