SAS mister fortsat kunder

Også januar blev en sløj måned for SAS, der må konstatere, at passagertrafikken var fem procent lavere end i januar sidste år.

Antallet af passagerer faldt med 7,8 procent, men på grund af nedskæringerne - bl.a. færre flyafgange - steg belægningsprocenten med 0,8 procentpoint til 55,4 procent.

De forretningsrejsende svigtede katastrofalt med et fald på hele 16,5 procent, men flere rejsende på økonomiklasse betød, at selskabet trods alt oplevede den mindste samlede trafiknedgang per måned siden 11. september.

Det for SAS ugunstige miks mellem business- og økonomiklasse og hård priskonkurrence betyder, at indtjeningen fortsat er under hårdt pres. Det ser dog ud til, at de interkontinentale ruter især dem til Asien er ved at genvinde noget af det tabte.

Datterselskaberne klarer sig bedre efter nedskæring i flyvningerne. Både Spanair og norske Braathens har fløjet med bedre belægningsprocenter i januar, oplyser SAS.

Tirsdag 12. februar offentliggør SAS årsregnskabet for 2001 med et forventet underskud i omegnen af 1,5 milliarder kroner. SAS forhandler fortsat med de faglige organisationer om en spareplan, der skal bringe selskabet helskindet ud af den øjeblikkelige krise i luftfarten som et selvstændigt selskab.

Ritzau