SAS mere end fordobler antallet af passagerer i maj

I maj har SAS fløjet med 404.000 passagerer. Det er mere end det dobbelte i forhold til maj sidste år.

SAS har under coronapandemien været ramt af kraftigt faldende flyveaktivitet. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har i maj fløjet med mere end 400.000 passagerer. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Mere præcist har SAS fløjet med 404.000 passagerer i maj. Det er en vækst på 156 procent i forhold til maj sidste år og altså mere end en fordobling.

Også sammenlignet med måneden før – det vil sige april – har SAS fløjet med flere passagerer. Fra april til maj har SAS øget passagertallet med 20 procent.

Den positive udvikling kommer efter mange måneder med lave passagertal, som skyldes coronapandemien og forskellige rejserestriktioner.

Men i takt med at flere og flere bliver vaccineret mod coronavirusset, og lande ophæver deres rejserestriktioner, er kunderne vendt tilbage til SAS.

»Vi ser frem til sommeren og glæder os over, at vi oplever en løbende stigning i efterspørgslen,« siger Karl Sandlund, fungerende administrerende direktør i SAS, i pressemeddelelsen.

Ligesom SAS oplever også norske Norwegian en øget efterspørgsel på at flyve igen. Fredag oplyste selskabet, at det havde fløjet med 96.909 kunder i maj. Det var cirka 23.000 flere sammenlignet med samme måned sidste år.

/ritzau/