SAS mere attraktiv for køber

Onsdagens spareplan til en milliard danske kroner har gjort SAS mere indbydende for eventuel køber. Men et salg er ikke på trapperne, vurderer analytiker.

Det er et skridt i den rigtige retning, at SAS og medarbejdernes fagforeninger nu er enige om en spareplan til en milliard kroner. Der skal dog spares endnu mere, før flykoncernen er i mål, vurderer Karsten Sloth, analytiker i Jyske Bank. Han peger på, at der skal spares 1,7 milliarder mere, før SAS er på niveau med konkurrenterne, når det gælder omkostninger. Et tal som SAS selv fremhæver i forbindelse med dagens aftale.

- Men aftalen er da helt klart et skridt i den rigtige retning. Nu gælder det om at finde de ekstra milliarder og få planen til at virke. SAS har jo sparet milliarder i flere omgange - men det er rigtig svært at se, hvor de kan spare nu, når man kigger på koncernen i dag, siger Karsten Sloth.

Han peger på, at SAS står stærkere. Både i forhold til at fortsætte på egen hånd eller overfor muligheden for at blive solgt.

- SAS er blevet mere attraktiv for en køber, men jeg forventer stadig ikke en overtagelser af SAS på kort sigt. SAS har stadig lang vej igen, men koncernen har øget muligheden for også at klare sig selv, siger Karsten Sloth.

/ritzau/