SAS-ledelsen tygger på nyt pilot-tilbud

Piloterne i SAS præsenterede fredag luftfartsselskabet øverste ledelse for et revideret tilbud om en ny pilotoverenskomst, der kan give den kriseramte SAS-koncern besparelser på op mod én milliard kroner. SAS-ledelsen har nu weekenden over til at tygge på tilbuddet, men beskeden fra piloterne er klar: SAS får ikke mere.

- Vi er der, hvor det blot er et spørgsmål, om man vil, eller om man ikke vil. Vores tilbud ligger fast, og der kan ikke pilles ved de økonomiske elementer, siger piloternes danske formand, Mogens Holgaard til Ritzau.

Piloterne har aftalt at mødes med SAS-ledelsen igen mandag kl. 10.

Piloternes tilbud vil ifølge Mogens Holgaard spare SAS for over 600 millioner kroner på to år. Dertil kommer andre effektiviseringer, så pakken kan runde én milliard kroner inden for en årrække.

En af kernerne i tilbuddet er flere deltidspiloter.

Mens piloterne nu kan læne sig tilbage i stolen og afvente SAS-ledelsens tilbagemelding på mandag, fortsatte de danske kabinefolk fredag de tilsyneladende uendelige forhandlinger om en ny overenskomst i Forligsinstitutionen.

- Vi forhandler, men hvornår og om vi bliver enige, er stadig ikke til at sige, lød meldingen fredag aften fra formanden for de danske kabinefolk, Verner Lundtoft Jensen.

/ritzau/