SAS føjer nye ruter til porteføljen

I slutningen af marts åbner SAS en ny rute til Pristina i Kosovo. Samtidig udvider selskabet antallet af daglige afgange på flere eksisterende ruter.

Fra slutningen af marts kan danske soldater, forretningsfolk og borgere med baggrund i Kosovo sætte sig i et SAS-fly og tage turen direkte fra København til Pristina.

»Vi har undersøgt, hvor der er trafik at få fat i om lørdagen, så vi kan udnytte den ledige kapacitet. Og en ugentlig afgang til Pristina er en god løsning. Ruten er lagt ud i agentsystemerne, og vi har allerede pæn efterspørgsel,« siger adm. direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen.

Årets anden nye rute kan blive Søndre Strømfjord i Grønland, hvor SAS har søgt om tilladelse til at flyve fra maj til september.

Foruden nye ruter har SAS også varslet udvidelser på en række eksisterende ruter.

»Vi øger de daglige afgange på en række destinationer, primært for at imødekomme behov blandt forretningsrejsende. Det drejer sig bl.a. om en ekstra daglig afgang til London City, så vi får tre afgang til den centrale lufthavn i London,« siger Susanne Larsen.

Flere af udvidelserne er en konsekvens af SAS' samarbejde med Cimber. SAS har leaset en række mindre fly af Cimber, sat egne piloter ind som kaptajner og bruger afgangene som spydspids på nye ruter.

»På flere ruter har vi med Cimber som spydspids genereret så meget trafik, at vi nu øger både kapacitet og antal afgange på ruten. Det gælder f.eks. på Aberdeen, hvor vi nu øger fra en til to afgange på hverdage,« siger Susanne Larsen.