SAS-bestyrelse støtter Lindegaard

Danske Jørgen Lindegaard er også fremtidens koncernchef for SAS, fastslår bestyrelsesformanden i kølvandet på rygter om Lindegaards afsked med det skandinaviske luftfartsselskab.

SAS-bestyrelse støtter Lindegaard - 1
Læs mere
Fold sammen
Begyndende rygter om koncernchef Jørgen Lindegaards snarlige afsked som manden i spidsen for det hårdt prøvede luftfartsselskab får nu SAS-bestyrelsens formand, Egil Myklebust, til højest usædvanligt at afbryde radiotavsheden blot få dage før fremlæggelsen af koncernens halvårsregnskab.

Trods udsigten til det fjerde smertelige underskud i træk er Jørgen Lindegaard fremtidens koncernchef for SAS, fastslår bestyrelsesformanden.

»Jørgen Lindegaards fremtid i SAS er slet ikke et tema for mig. Lindegaard har fuld opbakning fra bestyrelsen, og den første bekræftelse på at Lindegaard også er koncernchef

i fremtiden kommer, når han

i næste uge fremlægger halvårsregnskab,« siger Egil Myklebust.

Rygter om fald
Ifølge forlydender i dagspressen har intern uro om Jørgen Lindegaard for første gang udmøntet sig i rygter om hans snarlige fald som SAS-koncernchef.

Forårets spareforhandlinger, hvor koncernledelsen måtte hente de sidste milliarder hjem til den gigantiske turnaround-plan, har skabt uenighed om SAS-ledelsen mellem de danske, norske og svenske ansatte. Især flere af de danske faggrupper er angiveligt utilfredse.

Blandt luftfartsanalytikere er der en forventning om, at Jørgen Lindegaard fortsætter i pilotsædet for SAS-koncernen.

»Man må forvente, at han får snor langt ind i 2005. Lindegaard har iværksat en spareplan på 14 mia. kr., som er aftalt med medarbejderne. SAS-ledelsen har nu taget højde for alt, hvad SAS selv er herre over. Udefrakommende ting som forhøjede oliepriser og et uventet hårdt prispres kan næppe udløse en fyring,« siger Brian Børsting fra Jyske Bank.

Konkrete tiltag
Det er kun godt en måned siden, at Jørgen Lindegaard som følge at det enorme prispres på flybilletterne måtte meddele offentligheden, at forventningerne om et samlet overskud i år er blevet ændret til et nyt underskud. Senest har SAS så besluttet at hæve priserne på sine billetter.

I forbindelse med næste uges regnskabsfremlæggelse forventes Lindegaard at komme med en række konkrete tiltag, der kan skærpe det skandinaviske flyselskabs profil. Således ventes han at fortælle om de fremtidige planer for lavpriskonceptet Snowflake.