SAS aflyser yderligere 429 flyafgange torsdag

SAS indstiller yderligere 429 flyafgange torsdag. Dermed løber det samlede antal aflyste afgange torsdag op i 709. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Luftfartsselskabet har siden klokken 11 onsdag formiddag forhandlet overenskomst med SAS' piloter i Danmark, Sverige og Norge.

Den norske forligsmand Mats Wilhelm Ruland har til opgave at mægle i konflikten. Han fortalte klokken 22 onsdag aften, at parterne stadig stod langt fra hinanden.

- Vi vil blive ved, så længe vi mener, der er grundlag for at fortsætte forhandlingerne, også ud på natten. Hvis det ikke er formålstjenligt, vil vi afslutte, sagde forligsmanden ifølge VG.

1409 piloter har strejket siden fredag på grund af uenighed om blandt andet piloternes løn og bedre overblik over deres vagtplaner.

SAS havde først blot meldt ud, at selskabet aflyste flyvninger frem til klokken 14 torsdag, men sent ud på aftenen onsdag kom der yderligere aflysninger.

Det betyder, at i alt 4015 flyafgange er blevet streget fra afgangsskærmene, og det har berørt 381.507 passagerer siden i fredags.

Ikke alle afgange med SAS er aflyst. Nogle partnerselskaber står for omkring 30 procent af flyvningerne, og de bliver stadig gennemført.

SAS opfordrer derfor kunder, der skal flyve med SAS torsdag, til at tjekke på selskabets hjemmeside, om deres afgange er ramt af strejken eller ej.

Efter at piloterne gik i strejke, er forhandlingerne for de tre nordiske lande blevet samlet i den norske hovedstad.

Piloterne har ønsket op mod 13 procent mere i lønposen. Det store lønkrav skyldes blandt andet, at de accepterede en lønnedgang i 2012, da luftfartsselskabet skrantede økonomisk.

Efter at SAS de seneste år har leveret overskud på mindst en milliard svenske kroner, ønsker piloterne at få del af det.

SAS har afvist den store lønstigning med henvisning til, at det vil ødelægge selskabets konkurrenceevne på markedet.

Trods de nye oplysninger om aflysninger er der endnu ingen meldinger om, at forhandlingerne skulle være brudt sammen. De pågår altså så vidt vides stadig kort før klokken 23.

/ritzau/