Sag om insiderviden i landsretten

Sagen om videregivelse af insiderviden i forbindelse med fusionen mellem Danske Bank og RealDanmark kommer for Østre Landsret til november.

Den principielle sag om videregivelse af insiderviden i forbindelse med fusionen mellem Danske Bank og RealDanmark i 2000 er nu blevet programsat til anden runde i landsretten til november. Østre Landsret har afsat fire dage til ankesagen, der starter den 26. november, oplyser Finansforbundet.

Formanden for Finansforbundet Allan Bang og daværende bestyrelsesmedlem i RealDanmark Knud Grøngaard, blev i november sidste år kendt skyldige i Københavns Byret for at have overtrådt loven om handel med værdipapirer. De blev begge idømt en bøde på 5000 kroner og til at betale sagens omkostninger.

Nu skal landsretten tage stilling til, om Allan Bang og Knud Grøngaard har overtrådt § 36 stk. 1 i loven om handel med værdipapirer, som de blev kendt skyldige i at have overtrådt i byretten. Eller om det var i orden at videregive oplysningen om den forestående fusion mellem de to pengeinstitutter.

/ritzau/