Sådan sikrer du afkast, hvis du har 20 millioner

Individuelt udvalgte aktier, unoterede aktier og ejendomme er blandt investeringsmulighederne for investorer med en formue på 20 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man 20 millioner, er det muligt at sprede risikoen mere end med en million kroner. Derfor kan det være en god ide at investere i enkelte aktier.

Den billigste måde at investere i aktier på er at købe et antal enkelte aktier i virksomheder, som er rimeligt prissat og står stærkt i deres marked. Eksperterne anbefaler, at man har mindst 15 forskellige enkeltaktier. Derfor kræver det en vis formue, hvis man skal investere i enkelte aktier.

»Hvis man har 20 millioner kroner at investere, vil man normalt i langt højere grad sammensætte porteføljen af enkeltpapirer og spare omkostningerne til investeringsforeningen,« siger Anders Bosteen, partner i investeringsrådgiverfirmaet Finansoptimering.

Det kan dog være meget tidskrævende at vælge de rigtige aktier. Og hvis man ikke selv har den fornødne tid eller indsigt, er investeringsforeningerne et alternativ. Det er vigtigt at være opmærksom på, om afkastet lever op til omkostningerne.

Hvis man tror på, at opsvinget er på vej til Europa, kan man øge investeringerne i europæiske aktier. Den Europæiske Centralbanks store opkøb af obligationer forventes at sætte gang i væksten i 2015 og give de europæiske aktier et skub opad.

»Erfaringen hos investorerne er, at de mange penge, som blev pumpet ud i systemet af centralbanken i USA, gav nogle meget store aktieafkast. Mange forventer, at det samme vil ske i Europa. Det sker samtidig med, at euroen er svækket, og olieprisen er faldet. Jeg tror, at alle de faktorer til sammen betyder, at vi får et godt aktieår i Europa,« siger investeringsrådgiver Peter Schmiegelow fra Schmiegelow Investeringsrådgivning.

Unoterede aktier og ejendomme

For investorer med en formue på 20 millioner kroner er det også en mulighed at investere i unoterede aktier. I Danmark udbydes der private equity-fonde, som investerer i unoterede aktier. Ifølge Peter Schmiegelow er investering i unoterede virksomheder via privat equity-fonde attraktivt, fordi det giver en god risikospredning.

I det lave rentemiljø har flere investorer også fået øjnene op for fast ejendom, og med 20 millioner har man mulighed for at købe sig ind i forskellige ejendomsfonde. Investeringseksperterne ser potentiale i ejendomme i København, hvor tilflytningen er stor, og der stadig er mange ejendomme, som kan moderniseres og forbedres.

»Men ejendomme i provinsen er også interessante, fordi de ofte giver et bedre afkast. Hvis huslejen er rimelig, så almindelige mennesker kan sidde i boligerne, så er der også en stor stabilitet,« siger Peter Schmie­gelow.