Sådan flyver Norwegian søndag

Pilotstrejken i Norwegian fortsætter søndag, og her er adskillige afgange fra Københavns Lufthavn aflyst. Imens forsøger ledelsen og piloterne i lavprisselskabet at nå frem til en løsning i konflikten.

Læs mere
Fold sammen

18 ud af Norwegians 42 afgange fra Københavns Lufthavn er søndag aflyst som følge af strejken blandt lavprisselskabets piloter.

Skal du ud at flyve, er det derfor en god idé at klikke sig ind på Norwegians hjemmeside for at få et overblik over, hvilke fly der ikke kommer på vingerne.

Der gennemføres stort set ingen indenrigsflyvninger i hverken Danmark, Norge eller Sverige, og de fleste afgange mellem de tre landes hovedstæder afgår heller ikke.

Fra København er afgangene til både Berlin, Helsinki, Amsterdam og Budapest aflyst, mens flyene til Tel Aviv, Nice og London er forsinkede.

Fra Aalborg Lufthavn er søndagens to sene afgange til København aflyst, mens afgangene til hovedstaden formiddag og eftermiddag ser ud til at blive gennemført.

I alt 20.000 passagerer ventes at blive berørt af aflysningerne søndag.

»Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver berørt af aflysninger. Vi vil stadig gøre alt, vi kan, for at tage vare på vores passagerer på bedst mulig måde,« lyder det fra selskabet i en pressemeddelelse.

Ledelsen i Norwegian og repræsentanter fra piloternes fagforening, Parat, har siden lørdag eftermiddag forhandlet om en aftale, og søndag morgen er de stadig ikke nået til enighed.

De to parter skiltes lørdag morgen efter 16 timer ved forhandlingsbordet, og nu er endnu en runde i gang.

I alt strejker 720 både norske, svenske og danske Norwegian-piloter.

Konflikten mellem Norwegian og piloterne tager udgangspunkt i overenskomstforhandlingerne mellem ledelsen og piloternes fagforening, og kernen i konflikten er, at piloterne vil have en overenskomst med moderselskabet Norwegian Air Shuttle