Sådan bliver du en varm leder

Det kan være svært at arbejde, når temperaturen er oppe omkring de 30 grader. Men den gode chef finder på råd også i den situation.

Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen
Efter en drivvåd sommer sidder mange og gisper rundt om på arbejdspladserne. Det kan være svært at holde kadencen i dagens arbejde, når den røde væske i termometret strejfer de 30 grader.

Men det kan også være svært at følge de almindelige temperaturregler, konstaterer Ledernes Hovedorganisation, som giver sine ca. 85.000 medlemmer tre gode råd om, hvordan man hindrer medarbejdernes blod i at komme i kog:

  • Sørg for at der er rigeligt med drikkevand.
  • Hold flere pauser under en hedebølge - gerne i et køligere rum eller i det fri.
  • Vær opmærksom på særligt udsatte medarbejdere, gravide, ældre og personer med hjerteproblemer.


Frygt ikke pauser

Arbejdstilsynet kræver normalt, at temperaturerne skal holdes under 25 grader. Men det kan være svært under en hedebølge. Derfor accepterer tilsynet, at folk i realiteten arbejder i varmere lokaler. Men der er fornuft i at vise hensyn, mener Lederne.

»Det er et problem, som ledere ikke rigtigt er vant til at tackle - det er jo kun aktuelt et par uger om året. Men det er vigtigt, at ledere er parate til at justere arbejdsdagen efter situationen. Ellers kan det gå ud over produktiviteten og helbredet,« siger konsulent i Ledernes Hovedorganisation Hans Hjerrild til www.lederne.dk.

Virksomhederne bør ikke frygte produktiviteten, fordi medarbejderne holder flere pauser, mener han. Det er bedre med korte arbejdsperioder med høj produktivitet end længere perioder med utilfredse medarbejdere.

Og går det helt galt, har chefen jo det ultimative personalegode i sommervarmen: at give en is.